torsdag 11 augusti 2011

Att stjäla bidrag

Jag har hört högerpolitiker säga att vi inte "kan ha ett samhälle där mer än ett ytterst fåtal kan leva på bidrag"... Alliansens politik handlar om att sätta åt dem "som snor sig på alla andras bekostnad"... Själva lever de inte som de lär!

En f.d. riksdagsman för C, Claes Västerteg, har ett familjeföretag där han tar ut så liten lön som VD att han kan plocka ut 37000:- i månaden i inkomstgaranti. Det ger hans företag "en bra grogrund" säger han.

Existensminimum ligger på cirka 6500:- och för att få ut nägra pengar alls så får du i praktiken inte äga någonting. Starta-eget bidrag kan ge kanske 6500:- i fyra månader om du uppfyller alla krav. Claes Västerteg stjäl 37000:- varje månad genom att utnyttja fördelar han inte är i behov av! Tyvärr blir jag inte förvånad...

Satt härom dagen och bläddrade bland gamla LP-skivor och mindes att jag gillade gruppen
"Friskt Vatten". Deras "Lika Inför Lagen" från 1978 må knäppa och knastra, men är lika aktuell idag. En träffsäker iaktagelse över hur det går till i vårt land. Jag skäms och tycker att det är för djävligt.




I England brinner det på gatorna... "Slöa bråkmakare utan vett snor åt sig och förstör"...
Kan det kanske ha något samband med att det är i de fattigaste delarna kravaller bryter ut? Sådana som Claes Västerteg kan sno åt sig med lagen på sin sida! Fy fan!


2 kommentarer: