torsdag 21 juni 2012

6 nya skivor i korthet



Franka De Mille - Bridge the Roads
Imponerande debut av en sångerska från London. Klar och distinkt röst som ibland har ett stänk av Patti Smith, smakfullt arrangerat med cello och inte en enda svag låt. Har blivit usedd att vara med i kampanjen "Why Music Matters".
 
Calum & Rory Macdonald - The Band From Rockall
Runrigs låtskrivar-bröder har gjort den skiva de drömt om att göra, inspirerade av den musik de växte upp med och som formade deras musiksmak. Har klingar det Shadows-gitarrer och glädjen sipprar ur varenda ton.   



West of Eden - Safe Crossing
Det är obegripligt att Göteborgs folkrockare inte har nått större framgångar efter så många otroligt bra skivor. Jag har ibland önskat att de skulle tuffa till sig något och det har de gjort här till viss del. Fortfarande fantasifulla irländska tongångar och med Jenny Schaubs suveräna röst. Mycket bra, med lite tema-stuk, men ändå inte deras bästa skiva... Det säger dock mest om hur bra de alltid är!

Luka Bloom - This New Morning
Varje ny skiva med Luka Bloom brukar sitta mitt i prick... Christy Moore's lillebror har en klang i både röst och gitarr som är så definitiv, så omöjlig att inte ta till sig. Den här gången tog det några lyssningar innan jag upptäckte en del låtar, men som de sitter nu! Låtskrivare av rang med mycket att säga. Klass rakt igenom.



Fairport Convention - Babbacombe Lee Live Again
Ännu en live-inspelning av folkrockarnas grundare och som alltid kompetent och närvarande. Temaskivan om Babbacombe Lee var Dave Swarbricks skötebarn och ett riktigt bra album och det håller än idag...

Kenn Morr Band - Worth Imagining
Lågmäld och trevlig roots-rock med rötter i samma mylla som The Band, fast mer akustiskt. Kenn Morr pratsjunger så intimt att man nästan tror att han krupit upp i ditt knä... Ruskigt stämningsfullt och lunkar på utan att störa, men ändå påträngande. Tror att texterna har mycket att berätta, men det är stämningen som fångar min uppmärksamhet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar