lördag 22 mars 2014

Ännu en gubbe

John Gorka - "Bright Side of Down" 2014



Det är omöjligt att inte tycka om John Gorka. En mer sympatisk man får man leta efter mycket länge... Dessutom har han en sällsynt chosefri humor och så är han en ovanligt begåvad sång-snickare... och så har han sin baryton som smeker dina sinnen med välbehag.

Nya skivan är bland det bästa han gjort. Först namnet: Smått genialt! Sedan konvolutet: Bland de allra snyggaste fodral jag sett på länge! Och så innehållet: 12 sånger på totalt 35 minuter som ibland snuddar vid stämningen på hans absoluta mästerverk "Temporary Road" från 1992.

Nya "Bright Side of Down" är fylld med vardagliga iakttagelser, med värme, klarsynthet och en ironisk attityd som är beundransvärd och jag blir alldeles varm inuti...


"She's That Kind of Mystery" är bland de finaste kärlekssånger som gjorts på mycket länge. Andra favoriter är titellåten, "Mind to Think", "Thirstier Wind" och den något snabbare "More Than One". Avslutande "Really Spring" är så vacker att den framkallar riktiga vårkänslor...

Vill du få trevliga nyhetsbrev några gånger om året, så skriv upp dig på hans mail-lista. Besök hans "John Gorka Video Fan Site" där han då och då ger spelningar för sina fans och där det finns massvis att lyssna på och mängder av länkar. Eller besök denne ödmjuke mans trevliga egna hemsida. Det finns också en ny livevideo från "Tales from the Tavern".

Man kan inte få för mycket av John Gorka...!


1 kommentar: