fredag 20 mars 2015

Vapenexporten - Vår smutsiga byk

Inget nytt under solen egentligen, vapenexporten har fortsatt oavsett vilken färg vi har på regeringen... Och finns det någon industri i vårt land som kört mer med mutor och svarta pengar, utan avståndstagande från de ansvariga...?

Jag har länge varit helt emot varje form av export av vapen, krigsmaterial eller teknisk kunskap om dessa. Det är helt oanständigt och omoraliskt och rimmar mycket illa med vår påstådda fredlighet. Finns det några krig där våra vapen inte varit med? Finns det inte orsak att inse att vi borde skämmas för vår delaktighet i krig och lidande världen över...?

- Om inte vi säljer, då gör någon annan det, säger man till mig.

Att resonera så är att ha en uppfattning att allt är meningslöst, inget kan förändras...
Men... Tänk om ingen annan skulle sälja...! Ingen! Jag tror envist att vi kan förändra världen genom att gemensamt ta vettiga steg! Dessutom vet jag att "den sista kon behöver man inte leda in i ladugården, den kommer av sig själv"...

Det finns inga ursäkter för att vi säljer krigsmaterial till dikaturer, krigsförande länder eller till de som kränker mänskliga rättigheter! Vi ska inte heller göra det, men gör det ändå... Sverige är en av de 11 största exportörerna och... fy fan, jag mår illa! Bort med skiten nu! Sälj inte något till någon!



This is the field where the battle did not happen,
where the unknown soldier did not die.
This is the field where grass joined hands,
where no monument stands,
and the only heroic thing is the sky.
- William Stafford, tonsatt av John Gorka


Sverige skulle enkelt kunna bidra till en fredligare värld... Stoppa all vapenexport...!! Nu...!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar