söndag 5 april 2015

Love Antell rockade igång brandlarmet

Love Antell - Royal, Eskilstuna 2015-04-04



Love Antell har efter TV-medverkan i "Så Mycket Bättre" fått en betyligt större publik och många hade sökt sig till Royal i Eskilstuna på påskaftonen. Love är en begåvad rockare som desssutom verkar både vettig och trevlig. Min yngste son fick mig att lyssna på förra skivan, "Gatorna Tillhör Oss", och det är en riktigt bra skiva. Nya "Barn av Amerika" är mer varierad och inehåller några riktigt bra låtar ("En Delad Värld", "V" och "Lucia"). Det är också modigt att göra en hel skiva om migrationen i samhället.

Love med band kör hårt från start till final, vilken skulle visa sig bli väldigt speciell...

Det är kraftigt tryck och trummisen Per Eklund blir med sitt engagemang och sitt glädjefyllda spel en drivande kraft som leder bandet rakt på sak: Här rockas det ordentligt och bättre än bra! Johanna Asplund på bas, Victor Hvidfeldt på gitarr och fiol samt Mattias Franzén på keyboards fyller förtjänstfullt på ljudbilden och Love Antell själv spelar gitarr och sjunger effektfullt bra.

Ska man ha någon invändning, då är det kanske att det är synd att Loves texter ibland drunknar i allt ljud och de förtjänar att framträda mer... Kanske man kunde lägga in lite fler nyanser och ta det lite lugnare ibland? De gånger Love med band gör just det visar med tydlighet att man klarar av att behålla intensiteten ändå.



Jag tycker även att det blinkande ljuset och stroboskopen blir lite jobbiga. Man ser ju inte heller de som är på scenen helt, då de ofta belyses bakifrån, vilket i och för sig ger lite mystisk stämning, men hela ljus-spelet blir enerverande i längden.

Detta hindrar dock inte att det blir en riktigt bra kväll, med ett slut de knappast lär glömma: Mitt i "Barn av Amerika" går strömmen, rökmaskinen har satt igång brandlarmet... Lokalen utrymmes och efter en stunds väntan kommer beskedet att de inte kan fortsätta spela i salongen. Då tar Love och bandet helt sonika och kör några låtar akustiskt i foajén. Först en härlig "Stjärna Där" och sedan Carolas "Tommy tycker om mig"... Improviserat, men det funkar suveränt...!

Till slut får de tillåtelse att köra en låt elektriskt, vilket de gör med eftertrck. Love avslutar sedan ensam med "Mellan Krigen" på elgitarr och det är kanske kvällens höjdpunkt för mig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar