fredag 8 december 2017

Deborah Henriksson - "Near and Far"

Nästan 40 minuter med mycket vacker musik och Deborah Henrikssons härliga stämma, musik som fyller varje tomrum med stämning... Det vore lätt att prata om perfektionism och pampiga arrangemang, men faktum är att det här finns mycket mer än så: Det här är fantastiskt vackert utan att bli opersonligt, uppblåst eller för tillrättalagt.



Man måste bara gilla Deborahs fina sångröst, samt hennes positiva och drömska texter. Mats Nymans följsamma musik och fina produktion förstärker intrycket och lyckas därtill lyfta fram små musikaliska läckerheter. Hans klaviaturer är givetvis centrala, men här finns också mycket tilltalande accentuerade rytmer som sätter sprätt på låtarna. Gitarristen Bengt Andersson bidrar med effektfullt spel på oilka gitarrer. Och överallt finns små keltiska nyanser som ger musiken kontakt med myllan och hindrar att det blir "för" vackert, om du förstår vad jag menar.

Deborah är född i New York och numera boende i Västerås. Detta är hennes femte skiva och det är för mig obegripligt att hon inte nått ut till fler och fått mer uppskattning här i Sverige.



Jag blir lugn och harmonisk av denna vackra musik. Den skulle nog fungera även som musik att ha i bakgrunden, men har sådana kvaliteter att man även kan koncentrera sig noga utan att bli besviken. Du som gillar t.ex. Loreena McKennitt och Clannad har här något upptäcka om du inte redan gjort det...

Länk:
Deborah Henrikssons hemsida - Här hittar du allt av intresse och mycket att lyssna på...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar